Montažne drvene kuće

Montažne drvene kuće

Opis matertijala I kompletne montažne drvene kuće

Spoljni zidovi

- Brvna ili spoljašni zidovi su debljlne 75mm x 160mm neto sa dva falca i sušena su u sušarama savremene tehnologije, a procenat vlažnosti је od 12 do 17%, kako nalažu evropski standardi za spoljašne uslove. Na spoljnim zidovima kuće (Brvnima) dolazi letva 5x5cm u razmaku od 50cm i između njih vuna 10cm. Na kraju dolazi drvena lamelirana obloga debljine 22mm i zidna debljine 200mm.

Podovi

- Visina prvog sprata iznosi 265cm od patosa do vrha grede.
- Drugi sprat kreće sa nule i dostiže visinu u slemenu 3,10m; Nagib krova je 30%
- Grede koje dele sprat su dimenzije 120mm x 170mm. Osovinski su razmaknute na 70cm i početna kreće 15cm od zida i završava tako na kraju kuće.
- Patos na gredama dolazi 22mm lamelirani u prvoj klasl i suvoće od 10% sa oborenim ivicama. Zatim dolazi letva 3x5 u rasporedu od 40cm osovinski, a izmedju stiropor 30mm. Nakon toga dolazi drugi pod lamelirani 22mm koj je viđen sa gornje strane.

Krovna konstrukcija

- Krovna konstrukclja je sačinjena od stolice koja se montira na 1,30cm od ivica kuće i ujedno je držač za rogove ili krovne grede dimenzija 12 x 14cm. Rogovi su dimenzije 8 x 14cm i postavljeni su osovinski na 70cm. Zatim po rogovlma dolazi brodski pod 22mm lamelirani sa oborenlm ivicama, a na njemu parapropustna follja. Onda dolazi letva 5 x 5cm, a izmedju staklena vuna 10cm. Nakon letve dolaze kontra letve 3 x 5 cm. Zatim lim u željenoj boji koji je kvalitet proizvođača.

Stolarija

- Prozori su izradjenl od lamellranlh gredica dimenzije 68mm x 83mm i poseduju vakum staklo Termopan 20mm kao i okov Roto, nemačkog proizvođača. Prefarbani su zastitnom bojorn sa voskom u dve ruke i imaju 5 god garanclje.
- Vrata su uradjena od lameliranog drveta visoki masiv i prefarbana su u zelji kupca.
- Stepenište se radi takođe od lameliranog drveta.
- Kuća je zastićena spolja sa kuvanim firnejzom.

Montažne drvene kuće proizvode se po evropskim standardima i propisima. Proces montiranja je od 12 do 25 dana, zavisno od veličine kuće. Kupac mora obezbediti temelj, struju i vodu. Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas za više informacija.

Galeriju slika montažnih drvenih kuća možete pogledati ovde.